Ruszył blog żywieniowy Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego

Fot. materiały prasowe SGGW
Fot. materiały prasowe SGGW

Żywność i żywienie, różne diety i wartości odżywcze produktów - to tematy, które bardzo często są poruszane w sieci. Do grona blogerów dołączyła Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego zapewniając, że informacje umieszczane na tej stronie są rzetelne.

Akademia Dobrego Smaku Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego jest oficjalnym blogiem uczelni pisanym we współpracy z naukowcami. Jego redaktorką jest Alicja Ponder, doktorantka na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji - poinformował PAP rzecznik tej uczelni Krzysztof Szwejk.

Zamieszczane informacje są wynikiem badań przeprowadzanych bezpośrednio przez naukowców z SGGW lub pochodzą z innych wiarygodnych, naukowych źródeł. Nie znaczy to jednak, że znajdą się tu jednoznaczne wskazówki, czy jeść mięso, jakie jajka kupować i który olej jest najzdrowszy. W nauce nie wszystko jest proste i jednoznaczne. Na naszym blogu będziemy poruszać kontrowersyjne tematy z różnych, ale zawsze wiarygodnych punktów widzenia. Nie zabraknie także sprawdzonych przepisów na smaczne i zdrowe potrawy - zaznacza rzecznik.

Uczelnia zapewnia, że "w Akademii Dobrego Smaku SGGW nie będzie żadnych reklam - ani jawnych, ani ukrytych". Zamieszczone teksty można bezpłatnie kopiować i przedrukowywać pod warunkiem podania źródła: Akademia Dobrego Smaku SGGW.

Adres bloga: http://www.akademiadobregosmaku.sggw.pl  (PAP)

autor: Anna Wysoczańska

edytor: Dorota Skrobisz

Nauka w Polsce

awy/ skr/

Fundacja PAP zezwala na bezpłatny przedruk artykułów z Serwisu Nauka w Polsce pod warunkiem mailowego poinformowania nas raz w miesiącu o fakcie korzystania z serwisu oraz podania źródła artykułu. W portalach i serwisach internetowych prosimy o zamieszczenie podlinkowanego adresu: Źródło: naukawpolsce.pl, a w czasopismach adnotacji: Źródło: Serwis Nauka w Polsce - naukawpolsce.pl. Powyższe zezwolenie nie dotyczy: informacji z kategorii "Świat" oraz wszelkich fotografii i materiałów wideo.

Czytaj także

  • Adobe Stock

    Nie lekceważmy popularyzacji

  • Deska Galtona ilustruje sposób powstawania w naturze rozkładu normalnego pod wpływem drobnych losowych odchyleń fot: Matemateca (IME/USP) via Wikipedia

    Kwestia smaku w matematyce. Co wyróżnia piękne dowody i twierdzenia?

Przed dodaniem komentarza prosimy o zapoznanie z Regulaminem forum serwisu Nauka w Polsce.

newsletter

Zapraszamy do zapisania się do naszego newslettera