Jak oceniać publikacje naukowe? Rozmowa wiceprezesa PAN z wiceministrem nauki - online już w czwartek

19.08.2011 Pałac Staszica, siedziba Polskiej Akademii Nauk. PAP/Wojciech Pacewicz
19.08.2011 Pałac Staszica, siedziba Polskiej Akademii Nauk. PAP/Wojciech Pacewicz

Kwestia "jak oceniać publikacje naukowe" - to temat kolejnego podcastu "Co tam, PANie, w polityce (naukowej)?". Gościem czwartkowego wywiadu wiceprezesa PAN będzie podsekretarz stanu w Nauka i Edukacja Maciej Gdula.

W podkaście „Co tam, PANie, w polityce naukowej?” prof. Dariusz Jemielniak od tygodni omawia z gośćmi kwestie związane z polityką naukową. Rozmowy te są streamowane na profilach Polskiej Akademii Nauk w serwisach społecznościowych Facebook, LinkedIn oraz YouTube. Widzowie i słuchacze mogą zadawać uczestnikom dyskusji własne pytania.

Kolejne spotkanie odbędzie się w czwartek 14 marca o godz. 17:00.

Wiceprezes PAN prof. Dariusz Jemielniak porozmawia w podkaście z wiceministrem nauki i szkolnictwa wyższego Maciejem Gdulą.

Dr hab. Maciej Gdula jest socjologiem, publicystą, autorem i współautorem książek, doktorem habilitowanym nauk społecznych. Jako socjolog specjalizuje się w teorii społecznej i badaniu klas społecznych. W Ministerstwie Nauki i Szkolnictwa Wyższego nadzoruje m.in. Departament Nauki.

W podkaście ma być pytany m.in. o sposób oceny publikacji naukowych.

Patronami medialnymi cyklu są serwis Nauka w Polsce oraz Forum Akademickie.

Nauka w Polsce

zan/

Fundacja PAP zezwala na bezpłatny przedruk artykułów z Serwisu Nauka w Polsce pod warunkiem mailowego poinformowania nas raz w miesiącu o fakcie korzystania z serwisu oraz podania źródła artykułu. W portalach i serwisach internetowych prosimy o zamieszczenie podlinkowanego adresu: Źródło: naukawpolsce.pl, a w czasopismach adnotacji: Źródło: Serwis Nauka w Polsce - naukawpolsce.pl. Powyższe zezwolenie nie dotyczy: informacji z kategorii "Świat" oraz wszelkich fotografii i materiałów wideo.

Czytaj także

  • Fot. Adobe Stock

    Narodowy Instytut Onkologii w Warszawie otrzyma 15 mln zł na rozwój badań klinicznych

  • 19.12.2024. Pokaz przygotowania i pieczenia pierniczków z mąki owadziej (świerszcz domowy, łac. Acheta domesticus) na Wydziale Biotechnologii i Hodowli Zwierząt, Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie. PAP/Marcin Bielecki

    Szczecin/ Świąteczne pierniki z dodatkiem mąki ze świerszcza domowego

Przed dodaniem komentarza prosimy o zapoznanie z Regulaminem forum serwisu Nauka w Polsce.

newsletter

Zapraszamy do zapisania się do naszego newslettera