<strong>O bezpieczeństwie zdrowotnym żywności opowie w środę (10 czerwca) w Warszawie prof. Danuta Kołożyn-Krajewska z Zakładu Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności SGGW. Będzie to kolejne spotkanie w ramach cyklu wykładów otwartych "Wszechnica".</strong> Organizują je: Polska Akademia Nauk i Towarzystwo Naukowe Warszawskie.
W swojej pracy naukowej interesuje się szczególnie zagadnieniami dotyczącymi jakości zdrowotnej żywności - przede wszystkim aspektów mikrobiologicznych, mikrobiologii prognostycznej, higieny produkcji żywności oraz systemów zapewnienia jakości i zarządzania jakością w przetwórstwie żywności. Jest autorką około 200 prac naukowych, popularnonaukowych, podręczników i książek.
Spotkanie rozpocznie się o godz. 17. 30 w Sali Okrągłego Stołu, w Pałacu Staszica, ul. Nowy Świat 72.
Więcej informacji na temat wykładów można znaleźć na stronie www.portalwiedzy.pan.pl ESZ
PAP - Nauka w Polsce
agt/
Fundacja PAP zezwala na bezpłatny przedruk artykułów z Serwisu Nauka w Polsce pod warunkiem mailowego poinformowania nas raz w miesiącu o fakcie korzystania z serwisu oraz podania źródła artykułu. W portalach i serwisach internetowych prosimy o zamieszczenie podlinkowanego adresu: Źródło: naukawpolsce.pl, a w czasopismach adnotacji: Źródło: Serwis Nauka w Polsce - naukawpolsce.pl. Powyższe zezwolenie nie dotyczy: informacji z kategorii "Świat" oraz wszelkich fotografii i materiałów wideo.