Szkoła Liderów Przemysłu 4.0.

Wicepremier, minister nauki i szkolnictwa wyższego Jarosław Gowin (2L), rektor UTH prof. Zbigniew Łukasik (3L) i wicemarszałek Senatu Adam Bielan (L)podczas konferencji prasowej, nt. podpisania listu intencyjnego w sprawie utworzenia Szkoły Liderów Przemysłu 4.0 na Uniwersytecie Technologiczno-Humanistycznym w Radomiu. Fot. PAP/Piotr Polak 15.04.2019

Gowin: w Radomiu postawiliśmy kolejne przęsło pomostu łączącego biznes z nauką

W Radomiu postawiliśmy kolejne przęsło pomostu łączącego biznes z nauką – powiedział wicepremier Jarosław Gowin, który wziął w poniedziałek udział w uroczystości podpisania listu intencyjnego w sprawie utworzenia w tym mieście Szkoły Liderów Przemysłu 4.0.

Najpopularniejsze

  • Fot. Adobe Stock

    Polacy sprawdzili, czy niski poziom lipoproteiny zwiększa ryzyko cukrzycy

  • Czego potrzebują naukowcy, jeśli chodzi o zastosowanie wyników badań? - ankieta

  • Dyrektor Europejskiej Agencji Kosmicznej dla PAP: potrzebne przepisy dotyczące kosmosu

  • Kosmiczna farmacja – w ramach polskiej misji naukowcy zbadają polimerowe "osłony" dla leków

  • EKG/ Minister nauki: przyszłość należy do tych, którzy chcą się uczyć cały czas

  • “Kurczak” uzyskany w bioreaktorze HFB  Fot. Shoji Takeuchi, The University of Tokyo

    Kurczaka w kawałkach, o teksturze mięsa, można hodować w laboratorium

  • Francja/ Egiptolog odczytał nieznane dotąd teksty na obelisku na Placu Zgody

  • Nietypowa planeta okrąża dwie gwiazdy na prostopadłej orbicie

  • ESA: powierzchnia mórz ociepla się szybciej niż zakładano

  • Psychologowie: relacje ludzi ze sztuczną inteligencją rodzą poważne dylematy etyczne

Fot. Adobe Stock

Badanie: setki gatunków płazów znajdą się poza tolerowanym przez nie zakresem temperatur

Do końca wieku przy obecnym tempie wzrostu temperatury na Ziemi prawie 400 gatunków płazów (7,5 proc.) zostanie wypchniętych poza tolerowany przez nie zakres temperatur - pokazuje międzynarodowa prognoza obejmująca ponad 60 proc. gatunków płazów.

newsletter

Zapraszamy do zapisania się do naszego newslettera